Recomanem

En aquest apartat anirem adjuntant vídeos, articles, informació... que tinguin relació amb el nostre temàri i que ens ajudin a fer una bona feina:


1) LOS JUEGOS DEL HAMBRE de Suzanne Collins



Aprofitant el tema tractat, hem trobat convenient recomanar aquest llibre. Los Juegos del Hambre és un llibre que s'ha fet famós actualment puix que s'ha extret la pel·lícula recientment, és una saga escrita per Suzanne Collins entre els anys 2008-2010, per l'editorial Molino on ens fa una crítica de la societat actual i dóna especial importància en què els valors resideixen en qui té el poder.

 Els personatges de la història et fan veure la vivència, la tirania dels països rics sobre dels pobres, l'explotació i com ha acabat la guerra. La història comença en un nou país, Panem, on la terra i el món que nosaltres coneixem han desaparegut degut a les guerres dels humans per aconseguir poder i les últimes reserves del món, a nivell de petroli i aigua. Els últims supervivens van decidir crear un país per tornar a estabilitzar el món, però el que van fer és crear una condició extrema del que actualment està passant. La lugrubitat dels fets més lletjos que actualment hi ha en el món agafats i exagerats al 100%. La saga en tots tres llibres fa una crítica molt elevada a nivell polític, econòmic, ecològic i climàtic. Enfoca tots els punts de vista negatius, una visió futurística de com pot acabar el món si no reaccionem col·lectivament i busquem solucions que ens mantinguin en pau, la consienciació del què està passant. El llibre et descriu una vida pèssima, on hi ha una diferència abismal entre pobres i rics, entre els que tenen poder i els que no i per tant, són uns desgraciats, qui són els que moren i qui els que maten. Fa referència a tot el que perdrem i totes les tecnologies que desapareixeran a causa del petroli, un món sense atmòsfera, ja que els avantpassats nostres, o sigui nosaltres mateixos, l'hem espatllat. Una de les preguntes que la protagonista del llibre es fa és En què pensaven els nostres avantpassats? Què hi tenien al cap per deixar que aquest món s'espatlles i arribessin al límit per matar-se els uns als altres?

Per fer una resenya i explicar de què va el llibre us deixo una breu sinòpsis:

<<Los Juegos del Hambre és un llibre on et començen a explicar la vida de Panem, un país situat a les ruines d'Amèrica del Nord. Panem està format per un gover central, el Capitoli i dotze districtes, en passat per tretze però aquest últim va revolucionar-se contra el gover i va ser destruit, fent així que hi hagués una época de sublevació i que el Capitoli dictamines una nova regla: Que cada districte de Panem entregués a dos tributs, un noi i una noia entre 12 i 18 anys, per ser entrenats en l'art de la supervivència i adiestrats per matar. Aquests 24 tributs serien enviats al Capitoli on haurien de competir en una arena i matar-se entre ells fins que només en quedés un, el vencedor seria galardonat amb poder, riquesa i fama. No sé guanyador significava la mort. Tot aquesta batalla és televisada i la gent aposta pels guanyadors en una batalla a sang i fetge. La història comença en quan Katniss Everdeen i Peeta Mellark, provinents d'un dels districtes més pobres de Panem, són enviats al Capitoli a lluitar als Jocs de la Fam. El futur d'aquests dos joves canviarà radicalment i la història d'una nova revolució en contra d'aquest gover capitalista i dictador tornarà a fer tentines, les entregues següents: En LLamas i Sinsajo t'ensenyen la part més obscura de la societat, una crítica que no t'adones de la importància fins que no has acabat els llibres.>>




2) PROJECTE DEL PETROLI 

Volem introduir un enllaç que fa referència a un Projecte sobre el petroli que s'ha realitzat a l'escola CRA Benavites Quart de les Valls. Aquest projecte està adreçat a alumnes de cicle superior i mostra diferents fitxes sobre les energies renovables i no renovables, on els alumnes han de completar-les i cercar les respostes per ells mateixos. Podem trobar fitxes de diferents àrees com, per exemple: matemàtiques i medi.

Us deixem l'enllaç perquè en feu un cop d'ull!